Джони Браво

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Джони Браво
Johnny Bravo
Жанранимация
комедия
Създател(и)Ван Партибъл
СценарийСет Макфарлън
РежисураБъч Хартман
АктьориДжеф Бенет
Бренда Вакаро
Мей Уитман
Том Кени
Лари Дрейк
Страна САЩ
Езиканглийски
Сезони4
Епизоди67 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене23 минути (7 за един епизод)
Разпространение
ТВ каналCartoon Network
Излъчване14 юли 1997 –
27 август 2004
Външни препратки
Страница в IMDb
Джони Браво в Общомедия

„Джони Браво“ (на английски: Johnny Bravo) е американски анимационен сериал, в който главният герой си търси приятелка, но винаги когато си хареса момиче, нещо се обърква. Джони Браво изглежда като Джеймс Дийн и звучи като Елвис Пресли, с изключение на това, че има руса коса и е изключително влюбен във външността си. Той живее в несъществуващ град - Арон Сити (също асоциация - с второто име на Пресли). Сериалът се излъчва по анимационния канал Cartoon Network.

Създателят на сериала е Ван Партибъл, а някои от режисьорите са Робърт Алварес, Кент Бътъруорт, Ръсел Калабрезе, Бъч Хартман, Джон Маклити, Кърк Тингблад и българинът Румен Петков.

Специален 11-минутен епизод, наречен „Джони Браво отива в Боливуд“, е ексклузивно излъчен по Cartoon Network Индия през 2009 г. След това е направен 70-минутен филм със същото име, който се излъчва за пръв път на 20 ноември 2011 г. в Австралия. За разлика от 11-минутния епизод, филмът не е направен в Индия, а в САЩ.[1]

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Джони Браво (озвучава се от Джеф Бенет) – главният герой.
  • Бъни Браво (озвучава се от Бренда Вакаро) – майката на Джони.
  • Малката Сузи (озвучава се от Мей Уитман) – малко, 8-годишно момиченце от квартала на Джони.
  • Карл Шринисуикс (озвучава се от Том Кени) – местният гений задръстеняк, който изглежда, че е най-добрият приятел на Джони. Преди години в гимназията той е тормозил Джони, понеже е бил много по-висок от него.
  • Татенцето (озвучава се от Лари Дрейк) – алчният собственик на местния чили ресторант, при който Джони често се отбива за да получи съвет.

„Джони Браво“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започва излъчването си на 14 ноември 2007 г. по Диема Фемили, всеки делничен ден от 14:40. На 7 юли 2010 г. започва повторно излъчване, всеки делничен ден от 06:20 и приключва на 23 юли без да се излъчат всички епизоди. Ролите се озвучават от артистите Цветослава Симеонова, която по-късно е заместена от Ася Рачева, а след това и от Живка Донева, Вилма Карталска, Мариан Бачев и Цанко Тасев.

След първото излъчване повторенията му са излъчвани и по Диема.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. META tags by www.cartoonnetwork.com.au. Johnny Bravo Goes To Bollywood | Cartoon Network Australia // Cartoonnetwork.com.au, 24 август 2010. Архивиран от оригинала на 2011-11-14. Посетен на 13 ноември 2011.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]