Моето друго аз

За филма

Оригинално заглавие: Sister, Sister
Държава: САЩ
Година: 1994
Жанрове: Семеен

Режисьор: Art Dielhenn, Asaad Kelada, Henry Chan, Sheldon Epps

В ролите: Тиа Моури, Тамира Моури, Джакий Хари, Тим Рийд, Дориън Уилсън


Комедийно-драматична поредица на Paramount Television / ABC с главни героини - две чудесни сестри-близначки.

Момичетата били разделени скоро след раждането им и осиновени от различни семейства. Тамира живеее в богат квартал заедно с баща си, консервативния бизнесмен Рей Кембъл, а Тиа – в Детройт със своята добра, но твърде откровена майка-шивачка. Дълги години след раздялата, съдбата ги среща случайно в един супермаркет – и всяка от тях вижда себе си като в огледало! Момичетата бързо разбират, че приликата им не е случайна. Веднъж срещнали се, близначките не желаят повече да се разделят. Макар да разбират, че родителите им Лиса (Джакий Хари) и Рей (Тим Рийд) са твърде различни по характер, Тиа и Тамира искат да ги убедят да заживеят заедно.

В името на децата, родителите им решават да се съберат в дома на бизнесмена. Близначките са много щастливи, че са заедно и имат обща спалня. Въпреки че не са съпрузи, а само делят общо жилище, родителите им Лиса и Рей са длъжни да се съобразяват един с друг – а това далеч не е толкова лесно.

Много перипетии очакват героите в новите епизоди: близначките, които растат заедно със сериала, са вече седемнадесетгодишни. Тиа и Тамира ще бъдат уволнени от закусвалнята “Рокет Бъргър”. Тамира се изявява като спортна звезда, а Тиа ще трябва да реши дали да постъпи в частно училище. Лиса се разделя с дългогодишния си приятел Терънс (Дориън Уилсън). Рей е разочарован от развитието на нещата, защото е успял да се сприятели с Терънс. Възникналото привличане между Лиса и Рей ще продължи да се задълбочава, но едва ли ще премине в нещо по-сериозно.

Награди и рейтинг
“Моето друго аз” печели не само любовта на зрителите и възторжените отзиви на критиката, но и няколко номинации за престижната награда “ЕМИ”. Серията е номер едно по рейтинг в своя часови пояс, като дори бие попоулярната комедийна серия “Пълна къща”. Двете близначки имат най-висок зрителски рейтинг не само сред младежката, но и сред женската аудитория. Тиа и Тамира Моури, които са близначки не само на малкия екран, но и в истинския живот, са запазили в сериала собствените си имена.

В реалния живот
Момичетата са родени в Западна Германия и са живяли в Хонолулу допреди пет години, когато семейството им се премества в Лос Анджелис. Тамира Моури е с цели две минути по-голяма от сестра си Тиа. Тиа започва актьорската си кариера на 10 години, а Тамира на 12, като танцува в няколко музикални клипове. По-малкият им брат Тадж ги изпреварва в телевизията като един от героите в сериала “Пълна къща”.
“Нашето желание беше да участваме в телевизионна серия – казва Тиа, - и то се осъществи”.
Участвали са и в други телевизионни серии, но истинският успех и голямата популярност идват със сериала “Моето друго аз”. Наградата “Любимец на публиката” получена от Никелодеон, донася на близначките истинско удовлетворение.

Тамира е деен член е на много благотворителни организаци - като Фондация “Пожелай си”, Фондация 2000 за лечение на левкемия и диабет” и фондацията на Никелодеон “Големият помощник”...
Близначките живеят в Лос Анжделис с родителите си и с двамата си братя – Тадж и Тейвър. Според майка им Дарлийн, подобно на своите героини от сериала, “Тиа е подредена и ученолюбива, докато Тамира е малко по-разхвърляна.” Двете с Тиа предпочитат сериите “Спешно отделение” и “Приятели” пред всички други. Много са харесали и игралния филм на Улот Дисни “Капан за родители” в който Хейли Милс изпълнява ролите на две близначки.

Тамира и Тиа почти винаги се обличат еднакво. Както и в сериала, близначките често говорят едновременно. “Отваряме уста, и оттам излизат едни и същи думи”.

6 сезона (1994-1999 г.), 120 епизода х30 мин.

От 2006 г. до 2 март 2008 г. по Евроком. От 9 март до 12 септември 2008 г. - повторение (55 - 83 епизод).

ИЗБРАНО